Een marifoon gebruiken tijdens je vaart

Op zee is het vaak onrustig en daarom moet je altijd goed contact met je bemanning kunnen houden. Zeker als je vaart op een groot schip. Het telefoonsignaal op zee kan vaak aardig verstoord raken, dus gebruik je liever iets dat speciaal voor communicatie op zee is ontwikkeld. Dit is de marifoon, een portofoon die specifiek bedoeld is voor communicatie met je bemanning aan boord. De marifoon maakt gebruikt van eigen netwerken die niet afhankelijk zijn van telecompalen. Het hebben van een marifoon is in veel gevallen zelfs verplicht. Je kunt je eigen marifonen eenvoudig en snel bestellen via Firecom, waardoor je de volgende dag al direct het water op kunt.

Marifoon voor pleziervaart

Voor pleziervaart is het hebben van een marifoon vaak verplicht. Dit is onder andere om contact met andere boten en een walpost te maken. Zelfs als je niet de open gestrekte zee opgaat met je boot is het verstandig om een marifoon te gebruiken. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en als er dan alsnog iets gebeurt, dan kun je snel en doeltreffend ingrijpen. Daarnaast geeft het gebruiken van een marifoon meer zelfvertrouwen over dat alles wel goed zal gaan tijdens de vaart. 

Marifoon voor professionele vaart

Ook, en misschien zelfs vooral, bij maritieme vaart is het gebruiken van een marifoon handig. Met vaart op zee kun je al gauw de weg kwijt zijn en als er dan iets gebeurt, dan is het ook meteen linke soep. Door een marifoon te gebruiken kun je snel en doeltreffend handelen. Heb je hulp nodig van de dichtstbijzijnde hulppost? Deze kan je eenvoudig met de marifoon bereiken. Voor zeevaart zijn er professionele marifoons, van toonaangevende merken als Motorola en Icom. In de professionele branche wordt er gewerkt met speciale standaard frequenties, die door de mensen van Firecom voor je ingesteld kunnen worden.

Ga je de zee op om te gaan varen voor welke reden dan ook? Maak het jezelf dan makkelijk en veilig door een marifoon bij Firecom te bestellen. Je kunt met je officiële marifonen meteen aan de slag, zonder problemen met regels of mogelijke gevaartes.