overname advocatenkantoor

Overname advocatenkantoor

Een advocaat of een raadsman is een jurist die zich bezighoudt met het verlenen van rechtshulp. Er zijn advocaten die gespecialiseerd zijn in fusies, overnames en herstructureringen en mensen vergeten soms dat het cruciaal is om een adviesgesprek met hen aan te gaan. Maar wanneer heb je een advocaat nodig? En wat komt er kijken bij een overname advocatenkantoor.

Overname

Het overnemen van een bedrijf is een erg complex en ingewikkeld proces. Er zijn veel risico’s en verantwoordelijkheden waar rekening mee gehouden moet worden. Als je een advocaat inhuurt, worden die risico’s zo veel mogelijk beperkt zonder dat de houding die essentieel is om een overname succesvol te kunnen beëindigen wordt verstoord. Een goed begin is het halve werk. Voorbereiding is cruciaal bij een overname. Hierin wordt je dan geadviseerd door de advocaat die daarin gespecialiseerd is.

Fusie

Een fusie is het geheel samengaan van twee of meer ondernemingen tot een nieuwe onderneming. Een fusie kan de waarde van een onderneming verhogen en het marktaandeel laten stijgen. Hierdoor kan je steviger in de markt staan en meer gaan denken aan de toekomst. Een fusie kan erg veel invloed hebben op de organisatie en de bedrijfscultuur en dit is een risico. Er zullen lastige onderhandelingsfasen komen en het is erg belangrijk dat dit professioneel wordt afgehandeld. Het is daarom enorm aangeraden om bij een fusie een advocaat te huren voor advies en controles.