mdf kraal plinten kopen

Mdf kraal plinten: kopen of niet?

Ga je op zoek naar plinten? Dan zal het je ongetwijfeld opgevallen zijn hoe ontzettend veel keuze er is. Met name online zijn er talloze soorten plinten om uit te kiezen. Om het jezelf makkelijk te maken kun je je allereerst verdiepen in de mdf kraal plinten kopen. Dit zijn namelijk op het moment misschien wel de meest verkochte plinten.

De kraal plint

Vroeger, in de jaren 30 bijvoorbeeld, waren kraal plinten heel normaal. Je herkent ze aan de kraalvormige top van de plint. Dat geeft een klassiek uiterlijk aan de plint en staat heel chique. Het past goed bij een romantisch of landelijk interieur maar kan ook in een moderne inrichting een mooie toevoeging zijn. Kraal plinten zijn helemaal terug van weggeweest.

mdf kraal plinten kopen

Mdf als materiaal

Mdf is een afkorting voor Medium-density fibreboard. MDF is een plaatmateriaal wat opgebouwd wordt uit kleine houtvezels die samen worden geperst. Als bindmiddel wordt er een hars gebruikt. Deze platen worden veel gebruikt voor het maken van meubels en andere toepassingen in het interieur. Nu worden ze dus ook gebruikt voor het maken van stevige, duurzame plinten. Mdf kraal plinten zien er dus uit zoals die prachtige oude plinten maar zijn dan een stuk steviger en betrouwbaarder waardoor ze lekker lang meegaan.