Houdt hier rekening mee bij de verkoop van uw woning

Als u woont in Sint-Michielsgestel en u wilt uw huis verkopen. Dan is het verstandig dat u rekening houdt met een aantal punten om uw woning zo goed mogelijk te verkopen. Als eerste is een verkoopmakelaar erg van belang. U kunt ervoor kiezen om zelf uw huis te verkopen. Maar het is altijd makkelijker om dit te doen met een verkoopmakelaar. Kijk bij u in de omgeving of u een geschikte makelaar kunt vinden. Een goede makelaar Sint-Michielsgestel kent de lokale markt, adviseert over de vraagprijs, leidt kijkers rond, onderhandelt en stelt het koopcontract op.

Wat zijn de eerste stappen bij het verkopen van uw woning?
Als u opzoek bent naar een goede makelaar bij u in de buurt kunt u altijd uw buren of bekende vragen naar de ervaringen die ze hebben met bepaalde makelaarskantoren. Ga niet altijd direct met de eerste makelaar in zee. Maar doe zelf ook goed onderzoek naar makelaarskantoren. Er moet een klik zijn met de verkoopmakelaar omdat u vaak met degene te maken krijgt bij het verkoopproces. Maak een lijst met wensen waaraan uw makelaar moet voldoen. Ga vervolgens met de makelaarskantoren waar u het beste gevoel bij heeft in gesprek. Laat vooral de makelaar het woord doen omdat u in dit gesprek erachter kunt komen wat de werkwijze is en of het past bij u. 

Ook de presentatie van uw woning is belangrijk
Als de potentiële koper zich thuis voelt bent u al op de juiste weg. Dit kunt u makkelijk creëren door de woning zo ruim en licht mogelijk te maken. Zorg dat de woning opgeruimd is en u geen onnodige spullen laat liggen. Kopers zijn namelijk snel afgeleid. Denk hierbij aan dat er geen vuile afwas staat op het aanrecht of dat u geen vies fornuis heeft. Denk ook aan de vaatwasser of koelkast. Meestal zijn dit toch de punten die over het hoofd worden gezien. U kunt makkelaar zelf uw huis presenteren. Maar u kunt het ook laten doen door de een verkoopmakelaar. De juiste makelaar geeft namelijk na elke bezichtiging een terugkoppeling zodat u weet hoe het staat met uw huis verkopen Sint-Michielsgestel.

Het is een grote stap om uw woning te verkopen. Maar het vinden van een goede makelaar in uw regio kan ook een moeilijke keuze zijn. U wilt natuurlijk dat uw woning soepel wordt verkocht. Mocht u er niet uitkomen dan is het verstandig om een afspraak te maken bij een onafhankelijke vereniging. Ze kunnen met u meekijken en een makelaar adviseren.