vacature bouw

Zoek je werk? Kijk eens op: vacature bouw

Misschien is het niet het eerste wat bij je opkomt, maar typ het maar eens in bij jouw zoekmachine: vacature bouw. Wat je dan te zien krijgt verrast je misschien. Want werken in de bouw is allang geen ‘mannending’ meer. En bestaat ook zeker niet alleen uit lichamelijk zwaar werk. Natuurlijk is er nog een hoop fysiek werk dat verricht moet worden. Metselen, timmeren, tegelzetten en vele andere uitvoerende werkzaamheden kunnen nu eenmaal niet vanuit een bureaustoel gedaan worden.

Keus genoeg

Misschien doe je graag fysiek werk. En ben je gezegend met twee rechterhanden. Denk dan eens aan een baan in de wereld van de bouw. Er zijn legio mogelijkheden die je allemaal in staat stellen om uitdagend, zinvol en fysiek werk te doen. Denk eens aan timmerwerkzaamheden, schilderwerk of dakbedekkingen plaatsen. Met twee rechterhanden heb je de kundigheid om dit tot een goed einde te brengen.

Jij als onderdeel van grote projecten

Als je geen uitvoerder bent, zijn er nog voldoende andere unieke banen. Heb je oog voor detail, ben je opgeleid tot tekenaar en overzie jij welke gevolgen jouw keuzes hebben voor het bouwproces, de veiligheid en de uitstraling van een gebouw? Dan kun je aan de slag als tekenaar. Je staat aan de basis van prachtige projecten die stapje voor stapje tot leven gebracht worden door een team van mensen om je heen. Zie jij al een winkelcentrum staan waar je aan meegewerkt hebt? Of een flatgebouw van tien hoog?

Stressbestendig zijn is geen luxe

Want soms gaat er iets mis of loopt alles anders dan bedacht. Het vriest nog in maart waardoor een bouwproject vertraging oploopt, of je hebt een afspraak gemaakt bij een klant en kunt die niet nakomen omdat een eerdere klus uitloopt.

Dan houd je het hoofd koel, analyseert en kiest voor de beste oplossing en strategie om door te gaan.

Werken bij particulieren

Leuke klussen zijn er te vinden bij particulieren. De ene keer hebben de bewoners alles tot in detail uitgedacht en uitgetekend (of laten tekenen). De andere keer vragen ze jou om advies. Met jouw oog voor ruimte en detail en met eerdere ervaringen in je achterhoofd, voorzie je jouw klant van de best mogelijke feedback. De keuze wordt uiteindelijk door jouw klant gemaakt, maar wellicht laat hij zich inspireren door jouw inzicht.

Teamwork

Uitvoerende bouw werkzaamheden staan of vallen bij goed teamwork. Want betegel maar eens een muur als de stukadoor het niet straks afgewerkt heeft. En als je een muur komt voegen, maar de metselaar is nog niet klaar, kom je voor niets. Het is daarom van belang dat iedere uitvoerder in de keten zijn taken heel serieus neemt en afspraken nakomt.