mooiste steden van europa

Wat zijn de mooiste steden van Europa?

Wil jij altijd al een stedentrip houden door Europa heen? In dit artikel komen namelijk de mooiste steden van Europa naar voren. Zo kom je erachter welke steden het waard zijn om te bezoeken. Er zijn namelijk erg veel mooie en bijzondere plekken in ons continent. Het hoeft dus niet altijd een verre vakantie te zijn. 

Venetië

Op nummer 1 van het lijstje met de mooiste steden van Europa komt Venetië naar voren. Dit is een van de meest romantische steden binnen het continent. Het is al jaren een populair toeristische gebied. Het staat namelijk bekend om zijn waterwegen om de stad heen. Je moet het zien als de grachten van Amsterdam, alleen dat wat uitgebreider. Een boottour is dan ook onmisbaar in deze stad. Zo zie je ook gelijk de prachtige stenen paleizen, bijzondere gebouwen en het iconische San Marcoplein. Het bevindt zich overigens in het noorden van Italië, die meer dan 300.000 inwoners telt.

mooiste steden van europa

Londen

De volgende in de mooiste steden van Europa is: Londen. We reizen helemaal van Italië naar de Engelse stad Londen af. Het is de hoofdstad van Engeland, die bekend staat om zijn historische en tegelijkertijd moderne structuur. Inwonersaantal van de hoofdstad bedraagt meer dan 9 miljoen mensen. Er zijn historische stadsmuren die nog van de tijd van de Romeinen zijn overgebleven. Deze zijn gebouwd door de Grote Brand en zijn het bezichtigen waard. Zo is de tower van Londen ook gemaakt door de Grote Brand.

Voedselmarkten, moderne wijken, schilderachtige parken en shopping gebieden geven de stad een leuk tintje. Zo zijn er bijzondere gebouwen zoals de Big Ben of het Buckingham Palace. Maak gebruik van de klassieke dubbeldekker bussen die opvallen met de felrode kleuren, om door de mooie binnenstad te touren. Zo zie je de mooiste gebouwen en bezienswaardigheden in 1 oogopslag.