zwembad kopen

Drie verfrissende oplossingen voor een hete dag

Zonder een goede airconditioning kan een zomerse dag soms erg zwaar zijn, zeker als je gewoon veel dingen op een dag moet doen, zoals op een lange werkdag. Toch zijn er allerlei oplossingen te verzinnen waardoor je de hitte een stuk beter aan kan. Werk je thuis? Dan is het heel simpel. Met een opblaasbare jacuzzi in de tuin creëer je de perfecte 5 minuten pauze voor tussen het werken door. Niet iedereen heeft deze mogelijkheid natuurlijk, want het moet wel in je tuin passen. Hieronder lees je daarom over nog twee verfrissende oplossingen voor een hete dag.

Zoek het water op

Of je nu een opzet zwembad in je tuin kwijt kunt of niet, het water kun je altijd opzoeken. Niets is zo bevredigend als heerlijk koel water wanneer je het zelf heel warm hebt. Als er geen zwembad bestaat dat past in je tuin, kun je aan andere dingen denken. Een tuinsproeier is bijvoorbeeld heerlijk om als een soort buitendouche te gebruiken. Heb je geen buitenruimte tot je beschikking, dan kun je altijd nog bepaalde delen van het lichaam koelen onder de kraan. Je polsen en enkels zijn belangrijke plekken om goed koel te houden, en zorgen ervoor dat je algehele lichaam wat afkoelt.

DIY airconditioning

Wanneer je geen mogelijkheid hebt tot het nemen van een koude duik, of het koelen van je polsen onder een kraan, zijn er nog alternatieve oplossingen voor de hitte te verzinnen. Wist je bijvoorbeeld dat je zelf een soort van airco kunt maken? Je hebt hiervoor een ventilator nodig en een bakje met ijs. Je kunt hiervoor al ijsklontjes gebruiken die je eerder al zelf in de ijskast hebt gemaakt. Het ijs plaats je voor de ventilator, zodat de lucht van de ventilator langs het ijs beweegt voordat het jou bereikt. Het effect is een heerlijk koude lucht die naar je toe wordt geblazen.