livestream camera

De beste livestream camera’s

Een livestream is een uitzending die rechtstreeks wordt uitgezonden naar mensen die de link hebben van de livestream. Livestreamen kan niet zonder een goede camera. Iedereen heeft andere wensen en de keuze ligt altijd aan de situatie en het doel van de livestream. Maar wat is de beste livestream camera?

Webcams

Webcams kunnen erg handig zijn voor live streamen via bijvoorbeeld YouTube. Je sluit ze aan en je kunt beginnen. Je hebt geen dure kaart nodig en daarom is het een erg populaire en aantrekkelijke optie als camera. De Logitech C920 webcam is een voorbeeld en deze is een van de meest gebruikte webcams ter wereld. De videokwaliteit is goed en de webcam is erg makkelijk om te gebruik. Het is een prima keuze voor een livestream waarbij je iets van dichtbij wilt filmen en dit geldt eigenlijk voor alle webcams. 

(Semi-) professionele camera’s

Als je beter beeldkwaliteit wilt, is een (semi-) professionele camera een betere keus. Je hebt veel meer controle en invloed op de livestream met zo’n camera dan met een webcam. Je hebt verschillende instellingen die allemaal invloed hebben op de kwaliteit van het beeld tijdens de livestream. En nee, het hoeft niet super duur te zijn. Er zijn redelijke goedkope camera’s te vinden die veel beter beeld en meer mogelijkheden leveren dan een webcam.