Uw pand renoveren? Kies voor metaal

Wilt u uw pand of woning in Eindhoven een nieuwe frisse uitstraling geven? Meestal is uw gehele pand hiervoor renoveren niet nodig. Er zijn kleine elementen in een pand die u kunt vernieuwen en al een groot verschil erin kunt maken. U kunt hier denken aan het plaatsen van nieuwe gevelplaten aan de buitenzijde van uw pand. Dit dient als een beschermschil om uw pand te beschermen tegen slechte weersomstandigheden. Het komt steeds vaker voor dat metaal toegepast wordt in Eindhovens vastgoed. Van de metaalsoorten zijn er veel geschikt voor metaalbewerking Eindhoven. Metaal kunt u op verschillende manieren bewerken. U kunt het bijvoorbeeld laten coaten, zagen, knippen lassen, kralen of zetten. 

Strakke afwerking met dakrandafwerking

Dakrandafwerking zijn strakke afwerkingen in de vorm van een strip met een rechte hoek. En dienen als bescherming voor uw dakbedekking. Hoekstrips ook wel bekend als hoekprofielen, hoeklijnen of hoeklatten worden maximaal door bedrijven in de gevelbouw Eindhoven gebruikt vanwege hun lange levensduur. Dit proces bied maatwerk van concept tot aan productie en montage. De verschillende diktes en uitvoeringen bieden diverse oplossingen aan zowel gevelbouwers als dakdekkers. En gevelbouwers gebruiken aluminium profielen om de bouwwerken te verstevigen of aan te kleden. Metaalspecialisten in Eindhoven kunnen door middel van zetwerk op maat dakbedekkingen, gevelrenovaties, daken en gevels bij nieuwbouw en nog veel meer realiseren.

De ideale eigenschappen van zink

Zink is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Eindhoven. Het is een duurzaam materiaal wat een zeer lange levensduur heeft. Vaak wordt zink bewerkt met een zetbank of een kantbank. Bij zetwerk op maat wordt het zink in diverse denkbare vormen gebogen. Hierdoor krijgt u een product wat exact past bij uw pand. Het laat zich makkelijk bewerken waardoor ieder vorm te realiseren is. Het is zeer onderhoudsvriendelijk waardoor u hem nauwelijks hoeft schoon te maken of te repareren. Dankzij zijn unieke karakteristieken geeft het uw pand een mooie uitstraling. He grootste voordeel van zetten is dat de materialen niet aan elkaar gelast hoeven te worden. Dit zorgt ervoor dat u een nettere afwerking aan over houd en dit scheelt u tevens in tijd. 

Op zoek naar een professioneel bedrijf?

In de regio Eindhoven zijn veel vakmensen en metaalbewerkingsbedrijven te vinden die u kunnen helpen. Zij kunnen met u meekijken naar uw pand of woning en luisteren mee naar uw wensen. Naar aanleiding hiervan kunnen zij u voorzien van extra informatie over de diverse metaalsoorten en toepassingsmogelijkheden. Ook kunnen zij u metaalsoorten en toepassingen adviseren. Vrijwel altijd hebben zij een machinepark in eigen beheer. Hierdoor zijn ze in staat om u de juiste service aan te bieden en snel de producten bij u te leveren.