5 tips voor het inkopen van plastic bekertjes voor de horeca

Als horeca-ondernemer is het inkopen van plastic bekertjes en andere artikelen die klanten nodig hebben om je producten te kunnen eten en drinken een belangrijk onderdeel van je bedrijfsvoering. Waar bestek, borden en glazen belangrijk zijn voor mensen die in jouw horecazaak komen eten en/of drinken, zijn plastic bekertjes, bordjes, en bestek belangrijk voor mensen die iets to go mee willen krijgen.

Of het nu gaat om het serveren van koude drankjes op het terras of het uitdelen van samples op een evenement, plastic bekertjes zijn onmisbaar. Het kiezen van een goede bekertjes kan echter lastig zijn gezien de verschillende soorten, maten en kwaliteitsopties. In deze blog delen we vijf tips om je te helpen bij het inkopen van een goede plastic bekertjes voor je horecazaak.

Tip 1 Kies voor duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de horecasector en het gebruik van plastic bekertjes kan bijdragen aan een negatieve impact op het milieu. Kies daarom voor bekertjes gemaakt van gerecycled materiaal, biologisch afbreekbaar materiaal of kies voor herbruikbare bekertjes die je gemakkelijk kunt schoonmaken. De keuze voor duurzame bekertjes draagt bij aan de positieve uitstraling van je horecazaak en laat zien dat je actief bezig bent met duurzaamheid.

Tip 2 Bepaal een goede maat

Het bepalen van de juiste maat plastic bekertjes is belangrijk om verspilling van drankjes te voorkomen. Te grote bekertjes zorgen voor verspilling en te kleine bekertjes zorgen voor ongemak bij de gasten. Hou daarom rekening met het type drank dat je gaat serveren en bepaal de juiste maat om onnodige verspilling te voorkomen.

Tip 3 Bekijk de kwaliteitsopties

Er zijn verschillende kwaliteitsopties beschikbaar als het gaat om plastic bekertjes. Zo zijn er goedkope bekertjes die snel breken of vervormen en duurdere bekertjes die langer meegaan. Denk na over de kwaliteitsopties en kies voor bekertjes die aansluiten bij de behoeften van je horecazaak. Het investeren in bekertjes van hogere kwaliteit kan op de lange termijn een kostenbesparing opleveren.

Tip 4 Kies voor personalisatie

Het bedrukken van plastic bekertjes is een goede manier om je merk te promoten. Kies voor bekertjes in de kleuren van je horecazaak en laat je logo of slogan erop bedrukken. Deze gepersonaliseerde bekertjes zorgen voor een professionele uitstraling en dragen bij aan de branding van je horecazaak.

Tip 5 Bestel in grote hoeveelheden

Als horeca-ondernemer heb je vaak een groot aantal plastic bekertjes nodig. Door in grote hoeveelheden te bestellen, kun je profiteren van kortingen en besparen op de inkoopkosten. Zorg er wel voor dat je een opslagruimte hebt om de bekertjes op te slaan en zorg voor een goede distributie om onnodige verspilling te voorkomen.

Conclusie 

Het inkopen van plastic bekertjes voor je horecazaak kan uitdagend zijn, maar door deze vijf tips te volgen, maak je een bewuste en adequate keuze en kan het hele proces wat gemakkelijker verlopen. Door te kiezen voor duurzaamheid, de juiste maat, kwaliteitsopties, personalisatie en het bestellen in bulk, zorg je voor een professionele uitstraling en draag je bij aan de positieve uitstraling van je horecazaak.
Bron: www.disposablediscounter.nl