Hoe vind u een geschikte rubberboot?

Na lang twijfelen heeft u nu toch een beslissing gemaakt. U gaat een rubberboot kopen. Hier komen natuurlijk enkele vragen bij kijken. Wat voor soort rubberboot ga ik kopen? Wat zijn mijn doelen met de boot? Wat voor bedrag wilt u ervoor uitgeven? Kortom, welke rubberboot is geschikt voor u? Rubberboten zijn te verkrijgen in verschillende typen. Zo heeft u niet veel ruimte nodig om de boot te stallen. Ze kunnen eenvoudig worden opgeblazen middels een voet- of handpomp en door de stevige romp kan de boot goed tegen een stootje. Er zijn veel verschillende modellen rubberboten. De juiste keuze hierin maken kan lastig zijn. Bedenk vooraf waar u de boot voor wil gebruiken. Het materiaal van de boot kan namelijk per doel verschillen. De rubberboot word vooral verkocht als vakantieboot, als toerboot en als bijboot. Een rubberboot is geschikt voor heel het gezin.

Waar op te letten bij het kopen van een rubberboot? 

Een van de meest voorkomende fouten bij de aanschaf van een rubberboot is dat deze wordt verward met een RIB. Deze twee boten worden vaak door elkaar gehaald omdat ze qua uiterlijk veel op elkaar lijken. Echter heeft een RIB een verharde bodem terwijl een rubberboot een zachte bodem heeft. Niet te verwarren met een verharde vloer. Een rubberboot kan namelijk zowel een harde als een airdeck bodem hebben. Verder is het belangrijk dat u weet wat u zoekt in een rubberboot. De prijs en de grootte van een rubberboot kunnen namelijk enorm verschillen van elkaar. Daarnaast is de juiste buitenboordmotor belangrijk voor een rubberboot. Het kan voorkomen dat deze inbegrepen zit bij de prijs van de rubberboot maar het kan ook zo zijn dat u deze zelf moet aanschaffen.

Buitenboord motor kopen

Bij een rubberboot dient u ook een buitenboordmotor aan te schaffen. Deze zorgt voor de voortstuwing van uw boot en dient tevens als roer. Bij het aanschaffen van een buitenboordmotor moet u goed kijken wat voor een soort buitenboordmotor u nodig heeft voor uw rubberboot. Hierbij moet u rekening houden met de formaat van uw rubberboot. Voor een kleinere boot zal een grote buitenboordmotor niet nodig zijn. Heeft u geen idee wat voor buitenboordmotor geschikt is? Vraag dan bij een watersport speciaalzaak bij u in de buurt naar advies.

Laat u adviseren door een deskundige

Heeft u geen idee welke rubberboot u wilt? Of welke buitenboordmotor het meest geschikt is voor de rubberboot die u wilt aanschaffen? Laat u dan adviseren door een expert bij een watersport speciaalzaak bij u in de buurt. Naar aanleiding van uw wensen kunnen zij een geschikte rubberboot en buitenboordmotor adviseren. Indien u nog overige vragen heeft kunt u deze natuurlijk stellen.