Wanneer je auto naar de autosloop brengen?

Als je een tweedehands auto hebt, is er een grote kans dat er iets mis mee is. Als de keuring eraan komt, is er ook een grote kans dat je hier bang voor bent. De kans is namelijk groot dat er iets mis is met het voertuig. Dit betekent dat deze niet door de keuring heen komt en dat je de auto moet laten maken. Als je dit niet doet, mag je het voertuig niet meer gebruiken op de openbare weg. Dit betekent dat je de auto moet laten maken, maar soms zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van je auto. In dit geval kun je de auto beter verkopen en dit kun je het beste doen bij een sloperij. Bij de autosloop hebben ze namelijk veel aan je sloopauto en krijg je een redelijke vergoeding. Hoe werkt het? En wat doen ze bij de autosloop? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe werkt het?

Als je op het internet kijkt, kun je veel verschillende sloperijen tegenkomen. Deze moet je goed met elkaar vergelijken en je moet natuurlijk op de website kijken. Het is namelijk belangrijk dat de sloperij in de omgeving zit, maar ook erkend is door het RDW en het ARN. Op deze manier weet je zeker dat je een vrijwaring code krijgt en dat de auto op een duurzame manier gesloopt kan worden. Vul het kenteken van je sloopauto in op de website van de sloperij en hierbij krijg je een taxatie van de vergoeding. Als je dan een afspraak maakt met de sloperij, komen ze vaak de auto binnen 24 uur ophalen. Zo ben je van jouw voertuig af en kun je op zoek gaan naar een nieuwe auto.

Wat gebeurt er bij de autosloop?

Als de sloopauto binnenkomt bij de autosloop, gaan ze direct aan de slag. Ze voeren bijna gelijk de autodemontage uit en halen het hele voertuig uit elkaar. De onderdelen kunnen vaak nog geld waard zijn en deze slaan ze op in een magazijn. De onderdelen worden vaak verkocht aan andere klanten en hier is vaak veel interesse in. Als de auto geen waarde meer heeft, wordt deze naar de shredderbedrijf gebracht. De afvalstoffen worden dan gebruikt voor nieuwe producten en eventueel voor nieuwe voertuigen. Op deze manier blijft er niets meer over van je voertuig.